1990. Megalakul a Marcali Városi Kórus. Kamarakórusként működik Murányi Tamásné (Ildikó) vezetésével, majd ismertebbé válása miatt egyre nagyobb taglétszáma lesz. 2002-ben több, mint 30 tagja van.

1991. A kórus vezetését Stamler Edit veszi át.

1993. A kórus kulturális egyesületként működik tovább, ekkor veszi fel a Calypso kórus nevet. Kórusvezetőnk ebben az évben magánúton jár Görögországban, ahol megismerkedik egy litohoroi vegyeskarral, és meghívja őket Magyarországra, a Calypso vendégeként.

1994. A görög vegyeskart márciusban látja vendégül kórusunk. A két énekes társaság között nagyon jó kapcsolat alakul ki, a görögök jól érzik magukat nálunk. A szimpátia kifejezéseként ugyanebben az évben, szeptemberben vendégül látnak minket Görögországban, mely számunkra meghozza az első külföldi út élményét.

1996. Hat évvel a megalakulás után a kórus tagsága arra az elhatározásra jut, hogy "valami mással" is meg kellene próbálkoznia a színpadon, mint a hagyományos kórusmuzsikákkal. Ekkor úgy döntünk, belevágunk: színpadra visszük a Hair című nagysikerű musical néhány részletét. Első próbálkozásunk a könnyűzene világában sikert hoz a kórus számára. Az előadott musicalrészletek zenei kíséretét saját zenekarral oldjuk meg.

1994-1996. Sokszínű repertoárjával, kellemes, vidám hangzásával egyre több ember szívébe lopja be magát a kórus. Ismertté válását az is elősegítette, hogy ebben a két évben a magyar kórusok minősítő rendszerében arany fokozatot kap.

1996. A görögországi meghívást követően ez az év hozta meg számunkra azt a lehetőséget, hogy Marcali testvérvárosának, Künzelsaunak otthonában, Németországban is megismertessük magunkat a közönséggel.

1998. Ebben az évben külföldi szereplésre hívott minket egy osztrák férfikar (biztosan tudták, hogy lányaink között néhányan még facérok...), és nagyon szívesen tettünk eleget e meghívásnak nyugati szomszédunknál.

1998. A Tavaszi Fesztiválon bemutatásra kerül a Calypso első nagyműsora, az "Itt élned, halnod kell" című  zenés történelmi tabló a honfoglalástól a kiegyezésig, mely több sikeres előadást ért meg. Marcali városában hagyománnyá vált, hogy a városban működő amatőr együttesek közös produkciókban együtt szerepelnek. Ez először a szabadságharc 15O. évfordulója tiszteletére készített ünnepi műsorban vált valóra, mely nemcsak a város széles közönségét vonzotta, de elismerést hozott a megye más városaiban, távolabbi fellépéseken is. Ez a produkció alkotta egységgé a város kórusát, néptánc csoportját, népzenei együttesét, s volt jótékony hatással zenélő fiatalok egymásra találására, s újabb együttes megalakulására. Ugyanez év nyarán Hollandiában léptünk színpadra, népszerűsítve a magyar népdalfeldolgozásokat, s kórusunk kedvenc vidám darabjait, és nagyműsor-részleteit. Ellátogattunk a németországi Weinheimba is, s e városban és a környező kisvárosokban újabb koncertekkel kedveskedtünk a németajkú közönségnek.

1999. Újabb külföldi meghívásnak tettünk eleget 1999. nyarán, mikor a spanyolországi Salou-i zenei fesztivál keretében mutatkoztunk be egy újabb idegen országbeli közönség előtt. Spanyolországban 10 napot töltöttünk el, ahonnan rengeteg csodaszép élménnyel gazdagodva tértünk haza. Ez a jó hangulatban eltöltött bő egy hét újabb lendületet adott a csapatnak: ez év karácsonyán a hagyományos karácsonyi hangversenykeretében egy rendhagyó műsorral jelentkeztünk a marcali közönség előtt. Ekkor szólaltattuk meg a marcali Városi Zeneiskola zenészeiből alakult szimfonikus zenekarral közösen Esterházy Pál: Harmonia Coelestis című kantáta sorozatát.

2000. A Millennium ünnepségsorozatát Koltay Gergely: Az utolsó szó című, a XX. század emberét és történéseit bemutató darabjával nyitottuk meg, közös produkcióban a Baglas Néptánc Egyesülettel.

2001. Egy év múlva, az eseménysorozat zárásaként augusztus 20-án ünnepi mise keretében vittük színpadra a Tolcsvay fivérek "Magyar mise" című darabját. Ebben az évben immár hagyományossá vált külföldi utaunk során a város erdélyi testvérvárosában, Maroshévízen, illetve a környező városokban adtunk koncerteket.

2002. Marcali 2002-ben ünnepelte várossá avatásának 25. évfordulóját. Ez alkalomra kórusunk ajándékként a Városdallal kedveskedett az ünneplő marcaliaknak. A Városdalról stúdiófelvétel is készült, Nagykanizsán. A megjelent Cd-n az ünnepi dal mellett hallható A szeretet az egyetlen című nóta, illetve a Vallomások, melyek a kórustagok életfelfogását, a mindennapi lét szépségeit közvetítik a hallgatóságnak. Ebben az évben abban a kitüntetésben lehetett része a kórusnak, hogy Marcali németországi testvérvárosában, Künzelsauban a város delegációjaként utazhatott. 2002. nyarán megalakul a Calypso kórus 12 főt számláló kamarakórusa, a Marcali Városi Zeneiskola Magánének tanszakán tanuló kórustagok részvételével.

2003. A kórus újabb merész vállalkozásaként 2003. márciusában, a Tavaszi Fesztivál keretében visszük színpadra a Déry Tibor tollából született Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot. Az ismert zenei betétek Presser Gábor zeneszerző és Adamis Anna szövegíró munkáját dicsérik. Az Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából szervezett október 23-i ünnepségen kórusunkat kérték fel az ünnepi műsor összeállítására és előadására. Ez alkalomból Jenei Szilveszter: 1956.- Aki magyar, velünk tart! című rockoperájából adtunk elő részleteket a Baglas Néptánc Egyesülettel és a Hamm-Lett Színjátszókörrel közösen. A műsorban a rockopera részletein kívül prózai darabok, versek, és 1956-os eseményekről készült filmbetétek is szerepeltek. Ebben az évben önálló koncertturné keretében Künzelsauban vendégszerepeltünk.

2004. "A zene az kell" Kórustalálkozó (Barcs, Nagyatád, MARCATO); Szakmai Napok, Kaposvár - Éneklő Ifjúság, bemutatkozás, Zenei világnap - koncert a fonyódi Aviso kórus meghívására.